EviDENce workshop

Kalender
Other-Events
Datum
15-11-2019 10:00 - 16:00
Locatie
IISG
Url
https://www.esciencecenter.nl/project/evidence

Beschrijving

Vrijdag 15 november | 10.00-16.00 uur | IISG Max Nettlau zaal | voertaal Nederlands

Hoe zoek je in gedigitaliseerde tekstcollecties? En hoe bepaal je als onderzoeker de relevantie van de gevonden tekstbronnen? Hoe vind je fragmenten die niet je ingegeven zoekwoorden bevatten, maar wel relevant zijn? Kun je het beoordelen van relevantie misschien ook automatiseren? En wat levert dit op voor geesteswetenschappelijk onderzoek?

EviDENce

Vanuit het project EviDENce organiseren we een workshop waar dit soort vragen centraal staan. Het doel van de workshop is het verzamelen van gebruikerservaringen van de tool, en van ideeen over de inzet en mogelijke impact van deze manier van bronnenonderzoek. Geesteswetenschappers met interesse in digital humanities – zowel ervaren onderzoekers als promovendi en masterstudenten – kunnen deelnemen. Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers.
Tijdens de workshop wordt gewerkt met een collectie Nederlandstalige egoducumenten en interviewtranscripten. Er is geen specifieke voorkennis of installatie van software vereist. Meer informatie en aanmelden: dr. Susan Hogervorst (). Zie ook https://www.esciencecenter.nl/project/evidence