Concepten en Mogelijkheden van Digitaal Cultureel Erfgoed

Het Verbeelden van Venetië

Victoria Szabo

Wanneer di 01-november-2016 victoria
Tijd 17:30
Locatie Rode Zaal, Brakke Grond,
Nes 45
1012 KD Amsterdam
Prijs Gratis
Registratie Hier aanmelden!

Het werkveld van digitaal cultureel erfgoed is divers en wordt steeds vaker ingezet voor bibliotheken, musea, academische instituties, toeristische doeleinden en wetenschappelijke gemeenschappen. Deze lezing benadert het veld  als een bron van mogelijkheden voor kunst-, architectuur-, cultureel- en stedelijk geschiedkundigen om hun kennis te delen met het grote publiek.

Visualizing Venice

De lezing van Victoria Szabo neemt het Internationale project Visualizing Venice als uitgangspunt om de kansen van Digital Humanities te bespreken, zowel in het museum als in de stad zelf. Daarnaast belicht Szabo de uitdagingen op het gebied van organisatie, design en technische implicaties die in dit soort projecten spelen. Wat is er nodig om met digitaal cultureel erfgoed een breed publiek te bereiken en wat zijn de mogelijkheden voor toekomstige samenwerkingsverbanden en ontwikkelingen?
 

Als resultaat van Visualizing Venice, een onderzoeksgroep van studenten, wetenschappers en architecten, werd de geschiedenis van de Joodse Ghetto in Venetië verbeeld in de mobiele applicatie Ghett/App. De Ghett/App illustreert veertien belangrijke geolocaties en de gebruiker ervaart aan de hand van tekst, geluid, beeld, video en augmented reality hoe de omgeving zich door de tijd heen ontwikkelde.

De lancering van de Ghett/App in juni 2016 was gelijktijdig met een grote expositie genaamd "Venezia, gli Ebrei e l’Europa 1516-2016," in de Palazzo Ducale museum in Venetië. 

Klik hier voor meer informatie.